Consument snakt naar meer service

22-01-2013

Consument snakt naar meer service

Consumenten willen steeds vaker gepersonaliseerde winkels. Dat blijkt uit recent onderzoek van softwarebedrijf Oracle.

Lokale winkeliers kunnen zich onderscheiden door meer persoonlijke service te bieden en zo klanten aan zich te binden. Ook willen meer consumenten een uitgebreider aanbod van buitenlandse retailers in hun eigen lokale winkels.

“Het tempo van de veranderingen in de huidige mondiale markt is ongekend. We zien dat klanten nu aan de leiding zijn. Ze willen op elk gewenst moment, op iedere locatie aankopen kunnen doen en willen daarbij gebruikmaken van de voordelen van de concurrerende markt en de nieuwste technologieën. Dit is het tijdperk van het individu. Iedere winkelervaring moet interessant en relevant zijn, gebaseerd op persoonlijke voorkeuren”, zegt Mike Webster, vice-president van Oracle Retail.
 

Het rapport noemt de webwinkel Amazon als voorbeeld, die klantgegevens succesvol gebruikt om meer inzicht te genereren om zo beter in te spelen op persoonlijke behoeftes. Door de concurrentie met webwinkels, wil de consument steeds intensiever bediend worden. 56 procent van de respondenten geeft aan graag de mogelijkheid te hebben om in fysieke winkels de producten te kunnen testen in een prettige en plezierige omgeving. Meer dan de helft geeft aan over te stappen naar een concurrent als ze onvriendelijk behandeld worden. Daarnaast uiten jonge consumenten hun ongenoegen via sociale media.

Mobiele en sociale kanalen zijn nu misschien nog niet de voorkeurskanalen om aankopen te doen, maar deze worden steeds belangrijker, zeker met het oog op het groeiende belang van personalisatie en de rol van sociale media in aanbevelingen.

 

Bron: Retailactueel.com 22 januari 2013

Artikel delen:


Deze module is niet goed geconfigureerd.