RetailTrends: Thema Retail & Personeel

18-03-2014

In het overzicht Retail & Opleiding dat de redactie van RetailTrends voor het zesde jaar heeft samengesteld, worden alle opleidingen voor winkelpersoneel weergegeven die leiden tot een landelijk erkend (mbo- of hbo-) diploma. Voorts is het overzicht aangevuld met het interne opleidings- en trainingsaanbod van retailorganisaties. Dit overzicht heeft de redactie van RetailTrends zo compleet mogelijk gemaakt. Desondanks ontbreken er retailers in het overzicht. Deze retailorganisaties konden om uiteenlopende redenen niet meewerken. Retailers die volgend jaar wel of weer in het overzicht opgenomen willen worden en/of een verandereing willen aangeven, kunnen een e-mail sturen naar redactie@retailtrends.nl

 

Expert

Opleidingen: De Nederlandse Expert Groep biedt verschillende opleidingen en trainingen voor de ondernemers en medewer­kers van de aangesloten win­kels, alsook het personeel van de buitendienst. In 2013 is gestart met het 0&T programm. 'Beleef het Samen'. Uitgangs­punt voor het programma zijn de ondernemers, de medewer­kers in de winkel en samenwerking binnen Expert teams. Er zijn onder andere blended-leaming trajecten, thema workshops, verkoopvaardig­heidstrainingen en buitendienst vaardigheden. Daarnaast oplei­dingen voor ondernemers en potentiële ondernemers gericht op managementvaardigheid.

Bijzonderheden: Na een jaar met het programma 'Beleef het Samen' aan de slag te zijn, is duidelijk te zien dat deelne­mende winkels meer omzet en marge realiseren.

Klik hier voor meer informatie over het programma 'Beleef het Samen'.

 

Hunkemöller

Opleidingen: Competentiege­richte interne Hunkemöller mbo-opleidingen voor assistent filiaalleidster (niveau 3) en filiaalleidsters (niveau 4). Voor de high potentials (storemana­gers) is er sinds vier jaar de mogelijkheid een hbo AD- opleiding te volgen. Hierin komen aspecten als Retailmarketing, Productiviteit, Kwaliteits­verbetering en Projectmanage­ment aanbod. Intern worden diverse HR- verkoop- en coach- trainingen aangeboden. Voor­beelden zijn de Body Fashion Salsa-training (hoe leer je een bh op te meten bij de klant, waar let je op, het verkooppro­ces met gedrag en houding naar de klant, behalen van de KPI's etc), de BHV- trainingen en voor elke nieuwe medewerker is er uiteraard een introductiedag. Voorts zijn er verschillende kennismodules die aangeboden worden via e-learning. Alle productgroepen van Hunkemöl­ler worden uitgebreid behan­deld én getoetst. Op het hoofd­kantoor zijn er individuele doorgroeimogelijkheden. Geke­ken wordt wat er individueel nodig is om kennis en vaardig­heden te verkrijgen. Zo is er een leadership programma (voor managers) en Buyers Academy (voor (ass.) inkopers). In samenwerking oa met: Mbo-opleidingen: ROC Tilburg (NCvB), HBO-opleiding: Stenden Hogeschool.

Bijzonderheden: Omdat Hun­kemöller intemationaal opereert biedt het ook voor de hoofdkan­toren in de buitenlanden verschillende trajecten aan. Tevens is er een 'uniform opleidingsbeleid' neergezet (dit is dus internationaal).

Klik hier voor meer informatie over het klantgerichtheids- programma' 'Salsa'.

 

Bron: RetailTrends februari 2014 jaargang 11, editie 110

Artikel delen:


Deze module is niet goed geconfigureerd.