Service volgens Louis Bensdorp: SERVICE IS EEN FEEST...

07-05-2013

Service volgens Louis Bensdorp: SERVICE IS EEN FEEST...

Hoe voel je je als je op een feest binnenkomt en je niemand kent? Onzeker, onwennig. Hoe fijn is het dan als iemand je begroet, je een warm welkom geeft en een praatje met je maakt. Hoe kun je ervoor zorgen dat de klanten zich thuis voelen op jullie feestje?

Het is niet leuk als je ziet dat anderen plezier maken en jij je een buitenstaander voelt. Dus hoe maak je er een groot feest van met elkaar én met de klanten?

Op een feest zorg je natuurlijk dat je gasten van alles te eten en te drinken krijgen. Daarvoor stal je alles aantrekkelijk uit. Maar hoe vaak moet je dan toch niet blijven vragen of iemand nog iets wil drinken en moet je met schalen rondgaan, omdat je gasten anders vergeten al dat lekkers zelf te pakken? En ze zijn er zo blij mee als je weer iets aandraagt. Vooral als je daarbij kan inspelen op wat je van hen weet: jij houdt toch zo van vis? Speciaal voor jou heb ik deze zalmhapjes gemaakt. Daarmee leg je iemand echt in de watten. En in de winkel? Hoe leg jij je klanten in de watten? Hoe zorg je dat het een groot feest blijft, ook als klanten lang moeten wachten om geholpen te worden of als ze moeten wachten voor ze mogen afrekenen?

De sfeer aan het eind van het feestje is vaak niet zo leuk. De catering is moe, je krijgt niks meer te drinken, veel mensen zijn al naar huis. Hoe zorg je ervoor dat het ook voor de klanten die aan het eind van de dag binnenkomen nog een groot feest is? Deze klanten zijn misschien ook niet meer zo vrolijk: moe van een hele dag winkelen en chagrijnig omdat ze er nog steeds niet in zijn geslaagd om een leuk cadeau voor hun vriendin te vinden. Ben jij degene die er dan toch nog een feest van weet te maken?

Door: Louis Bensdorp

Artikel delen:


Deze module is niet goed geconfigureerd.