Uitverkoop moet niet van daken worden geschreeuwd

16-12-2014

Uitverkoop moet niet van daken worden geschreeuwd

Stop met het groot aanprijzen van de uitverkoop. Dat oppert INretail, de brancheorganisatie voor ondernemers. In plaats daarvan zou er een beloningssysteem voor loyale klanten moeten komen.

 

Dat bepleit Edwin Belt, specialist mode van brancheorganisatie INretail. Nu nog wordt met onder meer borden, commercials en stickers op etalages getracht de koopjesjagers naar binnen te trekken, maar dat systeem werkt niet meer, vindt Belt. "De klant hoeft niet altijd korting, maar wil aandacht en iets nieuws. Veel mensen weten toch wel wanneer er wordt afgeprijsd, en bovendien gebeurt dat tegenwoordig bijna altijd. Daarbij komt dat ze ook weten dat de hoogste korting geldt voor producten uit oude collecties, en veelal willen ze die niet."

 

Belonen

Beter is om de klant met bijvoorbeeld direct mail te informeren over nieuwe collecties, en terloops te vermelden dat er ook voordeel in de winkel te halen is. Daarnaast zouden klanten moeten worden beloond voor hun loyaliteit, zo vindt de branchespecialist. "Geef hen een cadeau als ze veel kopen, of een flesje wijn bij een gegronde klacht, om de nare smaak weg te spoelen. Een klant hoeft niet altijd korting."

 

Oplossing

De brancheorganisatie werkt verder momenteel aan een pilot waarbij retailers hun voorraden delen. Volgens Belt werkt het huidige uitverkoopsysteem voor niemand, omdat de klant wacht op afprijzen, bang om een product voor de volle mep te kopen terwijl het een week later afgeprijsd wordt, en de retailer zo afprijst dat er niet meer op te verdienen valt.

Bron: metronieuws.nl

Artikel delen:


Deze module is niet goed geconfigureerd.